Securitate IT

Ce este securitatea IT?

Conceptul de securitate IT definește implementarea măsurilor și sistemelor menite să protejeze diverse informații (date personale sau legate de afaceri, conversații vocale, imagini sau video) împotriva accesului neautorizat, utilizării frauduloase, funcționării defectuoase, modificării, distrugerii sau divulgării de conținut. Procesul implică forme variate de tehnologie dezvoltată pentru a crea, stoca, utiliza și transmite astfel de informații. Obiectivul securității IT este acela de a păstra valoarea, confidențialitatea, integritatea, accesibilitatea, scopul și capacitatea informațiilor de a presta funcțiile pentru care au fost concepute.

Amenințări și cauze

Este ușor de intuit faptul că pentru a implementa și menține un nivel optim de securitate IT este nevoie de abordarea cu seriozitate a acestui proces. Informațiile deținute de o companie constituie o responsabilitate serioasă și trebuie protejate corespunzător. Strategii de afaceri, contracte, structuri de preț, date sensibile legate de clienți, parteneri sau angajați sunt expuse diverselor amenințări, care pot veni atât din exteriorul, cât și din interiorul rețelei companiei.

Astăzi, o organizație are de-a face, pe de o parte, cu o mulțime formată din clienți, furnizori, angajați și parteneri ultra-conectați, care au nevoie să acceseze informațiile necesare oricând, de oriunde. Pe cealaltă parte se găsesc un număr tot mai mare de atacuri cibernetice inteligente și sofisticate care, atunci când reușesc să găsească o breșă de securitate IT, aduc pagube imense și prejudicii irecuperabile.

Abordarea subevaluată

Securitatea IT nu mai este o opțiune, ci o necesitate în contextul actual, în care Internetul este omniprezent. Din păcate, un utilizator obișnuit nu are experiența necesară pentru a se proteja corespunzător iar companiile subevaluează, de multe ori, amenințările privind securitatea informatică. O breșă în acest domeniu poate costa mult mai mult decât instalarea unui sistem de protecție. Doar 5% dintre managerii din Europa Centrală și de Est consideră că riscurile legate de securitatea cibernetică sunt majore, în comparație cu media globală de 30%. Din păcate, o abordare de acest fel are cauze multiple: ignoranța, lipsa de informație, rezistența la schimbare sau o percepție greșită asupra resurselor necesare. Dar și aici, a preveni este mai ieftin decât a vindeca, iar cei care înțeleg acest lucru au câștig de cauză.

Soluții

Netland proiectează și implementează sisteme de securitate IT capabile să protejeze o infrastructură informatică atât de amenințările interne, precum scurgerile de informații, cât și de cele externe, precum viruși, spam, atacuri malware sau furt de identitate. Suntem conștienți că există limite în disponibilitatea clienților noștri de a aloca resurse pentru securitate IT. De aceea controlăm costurile implicând experiența noastră de peste 20 de ani și făcând focus pe priorități. Cu aceste sisteme instalate, clienții noștri știu că informațiile sunt protejate iar activitatea angajaților se desfășoară în siguranță fiind, implicit, mai productivă.

Vrei să afli mai multe?

Te putem ajuta să găsești o soluție inteligentă, potrivită cerințelor tale. Pentru a susține, însă, această afirmație, trebuie mai întâi să ne cunoaștem. Așadar,