Elettra Communications

Elletra Netland Studiu de caz

 

 

Organizația:

Parte a grupului Leonardo din Italia, S.C. Elettra Communications S.A. este o societate cu capital mixt româno-italian care are drept activitate principală fabricarea echipamentelor de telecomunicații de înaltă tehnologie, destinate în special industriei aeronautice, atât pentru domeniul apărării cât și pentru cel civil. Compania asigură și instalarea, asamblarea și testarea stațiilor de telecomunicații fixe și mobile, precum și alte activități de producție și servicii conexe.

Date despre companie:

Suprafața ocupată: 20.000 mp în 3 clădiri

Număr de angajați: 155

Cifra de afaceri (2016): 37 mil. lei

Localizare:

Parcul Industrial Ploiești

Situația existentă:

Compania a avut nevoie de un control strict al accesului în perimetru, monitorizarea intrărilor și ieșirilor angajaților și autovehiculelor, asigurarea securității clădirilor și a perimetrului fabricii. În același timp, s-a cerut dezvoltarea unei infrastructuri informaționale complexe și fiabile, care să acopere atât zona de producție cât și cea administrativă.

Derulare:

Colaborarea cu Elettra a debutat în 2013 cu câteva proiecte punctuale. ”Noi avem o procedură strictă atunci când facem un audit pentru alegerea furnizorilor” spune dl. Sandor Lovasz, General Manager la Elettra Communications. ”Am văzut însă că Netland Computers se găsește în proximitate și le-am cerut o ofertă. Mi-am dat seama încă de la prima întâlnire că treaba va merge bine. Au trecut cu brio procesul de selecție, iar acum ne sunt furnizori tradiționali.”

În cursul aceluiași an, 2013, s-a implementat infrastructura de control acces pentru toate ușile care permit intrarea în zonele restricționate, precum și pentru monitorizarea intrărilor și ieșirilor de persoane și autovehicule din perimetrul fabricii.

Colaborarea a continuat, iar în 2015 a fost montată infrastructura de voce și date pentru fabrică și birouri, o lucrare complexă care a presupus cablarea structurată a clădirilor, implementarea de soft, un server central și stocarea optimizată a datelor.

În cursul anului 2017 a fost implementată infrastructura de supraveghere video, care a avut în vedere monitorizarea întregului spațiu interior și exterior.

”Legătura personală este foarte importantă pentru noi. Cu toți cei cu care avem astfel de relații, bazate pe seriozitate și încredere, treaba merge bine. Așa este și parteneriatul cu Netland Computers.”

Colaborarea cu Elettra Communications presupune, pe lângă proiectare, instalare și configurare de tehnologie, și servicii de suport tehnic, reparații și întreținere a echipamentelor. ”În timp, acest parteneriat s-a cimentat, iar perspectivele de a ne dezvolta în continuare împreună sunt maxime” concluzionează dl. Sandor Lovasz.

Soluții implementate:

Proiectarea, instalarea și configurarea:

  • tehnologiei de control al accesului
  • infrastructurii pentru supraveghere și monitorizare video
  • infrastructurii complexe de comunicații și date.

Date: 360 porturi de rețea cu 12.000 m cablu UTP; peste 40 camere supraveghere + 2000 m cablu; stații de lucru Lenovo, server IBM, UPS-uri Eaton, tehnologie Microsoft.

Beneficii obținute:

  • Monitorizarea completă a accesului persoanelor și autovehiculelor
  • Supravegherea video a perimetrului fabricii, înregistrarea și stocarea informațiilor
  • Infrastructura IT complexă și fiabilă, care asigură comunicațiile și accesul la datele necesare pentru angajați, clienți, furnizori sau colaboratori
  • Un timp de intervenție redus, specific colaborării cu Netland Computers.

Parteneri în proiect:

CISCO, Microsoft, Lenovo, Eaton.

Website:

https://www.leonardocompany.com/en/finmeccanica-nel-mondo/international-presence-2/romania-1