Sisteme coduri de bare

Cititoare, sisteme calcul dedicate, imprimante și infrastructură, consumabile și tipar etichete coduri de bare.

Contactați un specialist

Un cod de bare este o reprezentare a unor date într-un format optic, ce poate fi citit de un dispozitiv.

Cum au apărut codurile de bare?

De obicei, codul de bare este menit să transmită o informație despre obiectul pe care acesta se găsește. Soluții de identificare primare, bazate pe coduri de bare, au apărut în mediul industrial la sfârșitul anilor ’60. Dar prima scanare a unui UPC (Universal Product Code), tipul de cod cu care suntem obișnuiți, s-a realizat pentru un pachet de gumă de mestecat Wrigley, în 1974.

Unde și cum sunt utilizate codurile de bare?

Pentru omul obișnuit, codurile de bare sunt prezente în special pe ambalajele produselor achiziționate în magazine. De fapt, utilizarea lor este mult mai largă. De exemplu, în domeniul sănătății, pentru identificarea pacienților, a rețetelor, tratamentelor și a medicamentelor. Dar și în industrie, învățământ sau transporturi.

Codurile de bare se folosesc universal, de la identificarea bagajelor în avion sau a documentelor unei companii până la urmărirea stadiului producției, identificarea materiilor prime, efectuarea inventarelor sau managementul garanțiilor.

Tipuri și avantaje

Prima generație de coduri de bare are formă liniară, fiind alcătuită din linii și spații de diferite dimensiuni. Au apărut apoi coduri de tip matrice, cu două dimensiuni (2D), pe principii similare, dar putând să stocheze mai multă informație pe o unitate dată de suprafață. Utilizarea sistemelor de coduri de bare oferă o gamă largă de avantaje, fiind considerată o metodă de reducere a timpului alocat operaţiunilor, de creștere a eficienței și acurateței culegerii datelor, toate acestea fără costuri semnificative.

Tehnologie

Conceptul de sisteme coduri de bare cuprinde echipamente software și hardware, reprezentate prin cititoare, sisteme de calcul cu software dedicat, imprimante de coduri de bare și infrastructura de interconectare, proiectată în scopul automatizării colectării și tipăririi datelor. Dacă la scară industrială, pentru rapiditate și acuratețe, tehnologia este complexă, în cazul utilizării personale lucrurile se pot simplifica radical. De exemplu, un smartphone poate intra direct pe website-ul de prezentare al unui produs citind un cod QR lipit pe acesta.

Netland Computers oferă și serviciul de tipărire a etichetelor coduri de bare, la prețuri competitive, utilizând echipamente proprii.

Soluții Netland

Netland oferă consultanță în vederea alegerii sistemului de coduri de bare optim, atât din punct de vedere al costurilor cât și al corespondenței cu cerințele pe care le au clienții. Compania asigură mentenanță pentru echipamentele oferite și pentru cele deja aflate în posesia clienților, de la imprimante, cititoare de coduri de bare și până la infrastructură. Totodată, necesarul de consumabile este analizat împreună cu clientul și se oferă soluția optimă, adecvată domeniului de activitate respectiv.

 

Vrei să afli mai multe?

Te putem ajuta să găsești o soluție inteligentă, potrivită cerințelor tale. Pentru a susține, însă, această afirmație, trebuie mai întâi să ne cunoaștem. Așadar,

Contactează-ne
Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0