Sponsori la Concursul Național Studențesc SIMULATORUL DE BUSINESS

În perioada 21-23 noiembrie 2018 am participat, în calitate de sponsor, alături de partenerul nostru CISCO, la Concursul Național Studențesc ”SIMULATORUL DE BUSINESS – Educație managerială prin educație digitală în mediul academic”, organizat la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești.

SimTeam este o platformă de simulare de business care modelează operațiunile unei organizații orientate spre cunoaștere. Ea permite participanților să înțeleagă provocările operaționale ale unei companii în plină activitate. Softul emulează o piață în care echipele de management ale diferitelor organizații se află în competiție.

La acest concurs au participat echipe de câte 5-6 studenți sosiți de la universități de top din România, dornici să înțeleagă situația unei organizații și să construiască strategii de afaceri, să planifice obiective strategice, să lucreze în echipă, să gestioneze eficient schimbările și să ia decizii în condiții de presiune.

Mediul de simulare SimTeam este oferit ca și SAS (software-as-service) de către EXELO Training & Development, o companie de training care abordează ciclul de dezvoltare al soluției de business prin intermediul unei combinații de instrumente aferente domeniilor sale de expertiză: Analiza de Business, Management de Proiect și Abilități de Business.

Netland Computers a prezentat studenților participanți o platformă educațională oferită de partenerul CISCO. Este vorba despre Cisco Networking Academy, instrumentul care a schimbat, în 20 de ani, viețile a 9,2 milioane de studenți în 180 de țări, oferind oportunități reale de dezvoltare personală, atât în domeniul tehnologiei cât și în cel antreprenorial sau al îndrumării în carieră. Iar în România, aceste cursuri pot fi urmate atât online (o parte gratuit), cât și în cadrul celor 139 de Academii Cisco din instituții de învățământ acreditate. În cei 20 de ani de când activează și în România, Cisco Networking Academy a avut peste 100.000 de studenți participanți, dintre care 17.000 au absolvit un curs aliniat cu o certificare Cisco.

Obiectivul unei astfel de inițiative este acela de a oferi studenților, pe lângă oportunități variate de educație și dezvoltare personală, un cadru cât mai apropiat de situațiile reale în care vor evolua odată cu absolvirea facultăților. Iar SimTeam și NetAcad s-au dovedit a fi două instrumente atractive, utile și inspiraționale.