Un dar mai special

Au trecut Sărbătorile de iarnă și am încheiat astfel 2018, pe care îl privim ca un an bun. Poate că cel mai drag moment din anul care a trecut este unul altruist. Este cel în care Netland și Newline au făcut un dar copiilor de la Casa Alexandra, din cadrul organizației umanitare Concordia.

Casa Alexandra este un centru de zi pentru copii aparținând unor familii aflate în dificultate, din cartiere sărace ale Ploieștiului. Centrul oferă o masă caldă, programe educaționale de tip școală după școală pentru copii, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă pentru familii, informare pentru sănătate, consiliere psihologică și sprijin pentru acces la servicii publice.

Întrucât considerăm că educația este cel mai eficient lucru care se poate face pentru a reduce sărăcia și toate neajunsurile care decurg din ea, gestul pe care l-am făcut este acela de a dona Centrului un set de instrumente digitale pentru educație.

Este vorba despre un monitor interactiv Newline, precum și pachetul software educațional mozaBook Classroom, care completează și optimizează procesul educațional prin simulări, animații 3D, prezentări, manuale și teste care pot fi derulate online. Am venit astfel în întâmpinarea efortului făcut de cadrele didactice de la casa Alexandra, pentru că elevii înțeleg astfel mai ușor fenomene, noțiuni sau diverse procese. Și, evident, materia predată devine mai atractivă.

Efectul a fost imediat.

”Copiii sunt fascinați si așteaptă cu nerăbdare aceste activități; de exemplu, în primele zile, ei au vizionat împreună cu psihologul filme tematice, alături de pedagogii sociali au vizionat documentare, au dansat vizionând totodată și coregrafia pe monitorul interactiv. În timpul orei de cor copiii au putut vedea  versurile cântecelor pe ecran și au urmărit-o și pe doamna profesoară la pian. Vă mulțumim din suflet pentru acest cadou și vom reveni cu alte detalii, pe măsură ce le descoperim.” ne-a declarat d-na Valentina Ion, Directorul de Programe Prahova, de la Casa Alexandra.

Primul pas fiind făcut, urmează să dezvoltăm această colaborare. În lunile care vin, reprezentanți ai Netland Computers vor vizita centrul de zi și vor susține prezentări și cursuri menite să familiarizeze atât pedagogii cât și copiii cu diversele facilități oferite de aceste instrumente digitale. Sperăm să aducem astfel un strop de lumină în sufletul și în mintea celor mici și să-i ajutăm în drumul lor spre o viață mai bună.

Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0