Cablare structurată

De la proiectare la mentenanță

Cablarea structurată a rețelelor de voce și date este o necesitate pentru infrastructura IT a oricărei companii moderne. Fie că vorbim de o firmă care oferă servicii sau de o unitate de producție, echipamentele care compun sistemul de cablare structurată reprezintă o fracțiune relativ mică din investiția totală în infrastructura IT, dar sunt responsabile pentru 80% din eficiența rețelei. De aceea, este esențial modul în care această rețea este proiectată, instalată, configurată și întreținută.

Cerințe crescute

În contextul actual utilizatorii cer lățimi de bandă din ce în ce mai mari pentru a putea rula aplicații tot mai complexe. De aceea, sunt necesare modernizări ale structurilor de cabluri și a echipamentelor aferente pentru a funcționa la viteze de 1 Gbps sau, în tot mai multe cazuri, de 10 Gbps. Pentru aceasta sunt implicate cablări cu fibră optică, cabluri și dispozitive de conectare Cat.6/Cat.7, precum și alte subsisteme care compun sau completează aceste rețele de mare viteză.

Beneficii

Beneficiile unei cablări structurate sunt numeroase. Chiar dacă majoritatea componentelor unei rețele informatice nu sunt ”la vedere”, este importantă organizarea și montarea corectă, ordonată și eficientă a cablurilor, conectorilor și a echipamentelor aferente. În acest fel, va fi mult mai ușoară administrarea ulterioară a rețelei și detectarea eventualelor disfuncționalități. Totodată, o cablare bine structurată ajută în cazul viitoarelor extinderi și modernizări, reduce timpii de instalare a infrastructurii IT și scade șansele de erori umane în timpul modificărilor sau reparațiilor. Toate acestea conduc la economii de resurse, timp și bani.

Soluții pe care se poate conta

Companiile care apelează la Netland pentru proiecte de cablare structurată știu că o infrastructură IT sistematizată influențează pozitiv productivitatea și bunul mers al activităților din cadrul organizațiilor respective. Cu o experiență de peste 25 de ani în acest domeniu, oferim soluții tehnologice pe care clienții noștri pot conta, adaptate cerințelor fiecărui proiect. Suntem astfel calificați în:

  • Consultanță, proiectare, instalare și configurare rețele cablate voce/date
  • Cablare fibră optică
  • Proiectare, instalare și configurare rețele WLAN
  • Întreținere și suport tehnic pentru rețele / infrastructuri IT.

 

 

Vrei să afli mai multe?

Te putem ajuta să găsești o soluție inteligentă, potrivită cerințelor tale. Pentru a susține, însă, această afirmație, trebuie mai întâi să ne cunoaștem. Așadar,

Contactează-ne
Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0