Gonzales mecanică de precizie

Organizația:

Gonzales Mecanică de Precizie este parte a grupului francez Gonzales și produce utilaje unicat sau în serie mică, exclusiv pe comandă. Acestea sunt utilizate în diverse domenii de activitate, de la industria cauciucului și până la centrale nucleare. Activitatea celor de la Gonzales este cunoscută în întreaga lume pentru calitate și precizie. Fabrica de la Ploiești exportă 90% din producție și tinde către 100% grad de ocupare.

Date despre companie:

  • Suprafața ocupată: 10.000 mp
  • Număr de angajați: 52
  • Cifra de afaceri (2016): 10 mil. euro

Localizare:

Str. Sat Cap Roșu, Comunia Florești, jud. Prahova

Situația existentă:

La Gonzales, fiecare comandă este unică iar managementul proiectelor, precum și colaborarea între părțile implicate, sunt esențiale. Pentru un utilaj realizat, compania folosește în medie 1000 de repere, care sunt fie proiectate și produse intern, fie comandate de la furnizori externi. De aceea, schimbul de informații este imens, fiecare comandă generând mii de documente, cu modificări și variante, care circulă prin email, fiind stocate și utilizate la diverse momente de timp. Urmărirea proiectelor și lucrul în colaborare sunt, astfel, esențiale pentru succesul fiecărui proiect.

Derulare:

Proiectul a început cu o analiză a situației existente, derulată împreună cu Netland Computers. În companie se utiliza Microsoft Office 2010, însă era evidentă necesitatea trecerii la versiuni moderne ale suitei Office. Calculele economice au demonstrat că migrarea în cloud, la Office 365 și plata prin abonament, este o variantă mai avantajoasă. Prin urmare, decizia a fost evidentă.

Astfel, în 2016, cu asistența oferită de Netland, Gonzales a migrat utilizatorii la Office 365 Business Premium. Accesul la Suita Office de pe orice dispozitiv (desktop, laptop, tabletă, telefon mobil), editarea online și spațiul de stocare de 1 TB pentru fiecare utilizator au fost, de la început, avantaje clare.

”Office 365 ne ajută să fim mai buni în ceea ce facem și să ne atingem obiectivele. Fără o astfel de soluție am fi fost dependenți de hârtie, am fi lucrat mai dificil și cu riscul apariției unor erori ” a remarcat dl. Ioan Topircean, Director Tehnic la Gonzales Mecanica de Precizie.

Lucrul în colaborare a fost optimizat și prin implementarea Microsoft Projects Online. Soluția a permis o mai facilă urmărire a proiectelor, precum și monitorizarea proceselor de producție, pentru a optimiza încărcarea spațiilor de lucru și alocarea echipelor. Prin urmare, utilizând Microsoft Projects, compania comunică mai bine intern și extern și urmărește în detaliu derularea activității, fiind capabilă să ofere termene mai exacte pentru finalizarea contractelor.

„Microsoft Projects este o soluție unică, de mare valoare pentru Gonzales, prin care avem vizibilitate asupra activității în fabrică și a disponibilității de a prelua noi comenzi. Întreaga documentație circulă ușor între utilizatori, ceea ce face ca întreaga echipă să aibă informații actualizate. știm exact ce proiecte avem în producție, ce urmează să intre, etapele concrete și termenele de finalizare. Dacă anterior ne bazam pe evaluări empirice și ofeream clienților date aproximative, acum ne respectăm întotdeauna promisiunile”, mai afirmă Ioan Topircean.

În cadrul aceluiași proiect, compania a adoptat Windows 10, care a fost instalat pe 60% dintre computere. Chiar dacă o parte dintre acestea erau de nivel mediu ca dotări tehnice, ele performează foarte bine în noul sistem de operare, rulând mai fluent și fiind mai ușor de administrat.

Susținuți de Netland, angajații Gonzales descoperă și implementează în continuare noi funcționalități ale soluțiilor software instalate și testează, în vederea adoptării, alte programe precum Skype for Business sau soluții ERP.

Soluții implementate:

  • Sistemul de operare Windows 10
  • Suita Office 365
  • Microsoft Projects Online

Beneficii obținute:

  • Optimizarea lucrului colaborativ, creșterea gradului de precizie
  • Reducerea costurilor cu soluțiile software
  • Termene mai exacte oferite clienților în derularea contractelor
  • Creșterea calității serviciilor și implicit a cifrei de afaceri

Parteneri în proiect:

Microsoft

Website:

https://www.gonzales.ro/ro/
Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0