Noaptea Cercetătorilor 2023

Zilele trecute am avut privilegiul de a participa din nou la un eveniment minunat: Noaptea Cercetătorilor Europeni, ediția 2023. A fost cu adevărat o seară specială, dedicată nu doar copiilor și elevilor, ci și părinților și profesorilor pasionați de lumea științei, tehnologiei și cercetării. Bucuria de a face parte din acest atelier dedicat minților curioase a fost cu atât mai mare cu cât ne-am întâlnit din nou cu gazdele și cu alți participanți, după doi ani de pandemie, în prezența unui număr foarte mare de copii și tineri. Am fost, pur și simplu, copleșiți …

Evenimentul a avut loc pe 29 Septembrie 2023, la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, începând cu ora 17:00. Spațiul generos al holului principal a fost transformat într-un adevărat centru al cunoașterii, înzestrat cu standuri interactive și activități captivante. De la experimente în domeniile botanicii, mineralogiei și petrolului, până la tehnologie auto și robotică, fiecare participant a avut câte ceva fascinant de descoperit.

Noi, echipa Netland Computers, am avut ocazia de a prezenta instrumente digitale pentru educație, precum monitoare interactive și softuri educaționale. Concret, vizitatorii standului au interacționat cu aplicații precum mozaBook și mozaWeb, care completează instrumentele uzuale ale procesului educațional cu simulări, animații 3D, prezentări, manuale și teste derulate online. Informațiile transmise în cadrul acestui atelier au ajutat participanții să înțeleagă fenomene, noțiuni sau procese prezentate. Aplicațiile integrate au stârnit cu adevărat interesul celor prezenți, dovadă fiind faptul că ecranele interactive au fost permanent ocupate pe întreg parcursul evenimentului.

Atelierul nostru a crescut în atractivitate datorită prezenței profesorului Adrian Mehedinți, un adevărat expert în domeniul educației digitale, trainer acreditat Gold mozaLearn ICT Expert. El a demonstrat modul în care aceste instrumente pot accelera procesul de învățare, interacționând cu publicul și oferind exemple practice. A fost cu adevărat captivant pentru elevi, iar mulți dintre ei au petrecut timp îndelungat în fața monitorului interactiv, învățând și descoperind alături de profesorul Mehedinți.

Ne-am bucurat, de asemenea, de o altă prezență specială: partenerul nostru tradițional, Wacom. Ei au adus în fața publicului echipamente cu aplicații în educație cu adevărat impresionante. Ne referim aici la tabletele grafice complexe, care au subliniat cât de importante sunt grafica și scrisul de mână în era digitală. Aceste tablete pot fi integrate cu aplicații Microsoft obișnuite, cum ar fi Whiteboard sau Office, pentru a arăta că nu există nicio dificultate în a le utiliza. Dimpotrivă, adopția lor este naturală și experiența de utilizare seamănă cu cea a scrisului pe hârtie.

Momentul culminant al serii a fost tombola în cadrul căreia premiul special a fost oferit chiar de noi, în colaborare cu partenerul Wacom: o tabletă grafică One by Wacom.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este o inițiativă extraordinară susținută de Comisia Europeană și a fost întâmpinată cu entuziasm de public încă de la prima ediție, în anul 2005. Această noapte specială a avut un impact incontestabil datorită naturii sale inovatoare, transformând știința și tehnologia în domenii accesibile pentru toți. Este un eveniment care se aliniază cu una dintre convingerile noastre fundamentale – aceea că accesul la educație, știință și tehnologie este esențial pentru dezvoltarea societății. Ne străduim să contribuim la acest efort cu fiecare ocazie, iar Noaptea Cercetătorilor a fost una dintre oportunități.

Sperăm că i-am făcut pe participanți să se simtă la fel de entuziasmați pe cât am fost noi și că aceștia au descoperit beneficiile unei experiențe speciale. Mulțumim tuturor celor care au participat și au făcut din Noaptea Cercetătorilor un eveniment minunat!

Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0