Nou-născuți a doua oară

La începutul lui 2020 am colaborat cu Asociația ”Inima Copiilor”  și Gojo Central Europe într-un proiect de responsabilitate socială care s-a materializat prin donarea de materiale pentru igienă și dezinfecție către Secția de terapie intensivă nou-născuți de la spitalul Marie Curie din București.

S-a asigurat, astfel, consumul secției pentru o perioadă de 3 luni. Am achiziționat produsele respective de la Gojo Central Europe, care a contribuit, la rândul său, prin susținerea financiară parțială a proiectului.

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful și arhitectul secției de terapie intensivă nou-născuți, s-a implicat personal în această colaborare. După perioada în care am colectat și pregătit toate componentele și materialele, acesta a fost alături de noi în ziua implementării proiectului. Practic, pe parcursul a 4 ore, am avut acces supravegheat în secție, timp în care am montat, în toate punctele strategice, suporți de perete și de pat, unde am integrat dispensere pentru săpun și dezinfectant. Au fost oferite și alte tipuri de dezinfectanți, precum cele ”la purtător”, pentru personalul medical și părinți.

Odată cu această donație, secția de terapie intensivă nou-născuți trece de la dezinfectanți pe bază de alcool izopropilic la dezinfectanți pe bază de etanol, de proveniență vegetală. Aceștia au avantajul sustenabilității, fiind prietenoși cu mediul, deoarece sunt fabricați cu materii prime naturale. În plus, prin PH-ul lor neutru, au un grad ridicat de confort și compatibilitate superioară cu pielea și tegumentele, inclusiv pentru cei cu sensibilitate crescută. Personalului medical își permite, astfel, o frecvență mai mare în utilizarea dezinfectanților. Un alt avantaj îl constituie trecerea de la sistemul de dozare manual, empiric, utilizând flacoane deschise, la unul controlat electronic, în care cantitățile eliberate, din flacoane sigilate, sunt acum calculate pentru maxim de eficiență în consum.

Produsele donate fac parte din categoria igienă personală pentru spații medicale și sunt recunoscute la nivel mondial, aparținând brandurilor de top GOJO și PURELL. Este vorba despre săpunuri și dezinfectanți, utilizați pentru mâini și tegumente.

Secția de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie are o capacitate de 27 de paturi și este inspirată după cea mai bună secție omoloagă din lume – cea din Spitalul Universitar Iowa, Statele Unite. Cu un concept complet nou în îngrijirea nou-născuților, această secție și-a adus contribuția la scăderea mortalității neonatale de la valori de 70-80% in anii ’90, la 13-15% in prezent, in condițiile abordării unor patologii mult mai grave. Internările se fac acum într-o formulă modernă, prin intermediul site-ului https://www.e-neonat.ro/ și sunt accesibile tuturor pacienților, în ordinea introducerii lor, urgențele având prioritate.

Ne propunem continuarea acestei colaborări, în cadrul domeniilor noastre de expertiză, și anume infrastructura informatică și de comunicații, sisteme de supraveghere video, afișaj digital și securitate IT. Nivelul ridicat al tehnologiei prezente în cadrul secției de terapie intensivă nou-născuți este un factor important care contribuie la succesul pe care îl are echipa excepțională condusă de Dr. Cătălin Cîrstoveanu.

Donația făcută de Netland Computers și Gojo Central Europe se dorește, totodată, un semnal adresat publicului larg în ideea stimulării altor companii sau persoane fizice spre a participa, la rândul lor, la efortul de a crește șansa la viață a nou-născuților din România. Deși mortalitatea neonatală în România este în scădere, țara noastră se situează încă pe primul loc în Europa la acest capitol. Asociația Inima Copiilor este un factor activ în această luptă, scopul ei fiind acela de a ajuta copiii cu probleme medicale, în special cu afecțiuni cardiace, așa cum o spune Robert Miklos, reprezentantul asociației: ”Refuzăm să vedem în cei mici nişte resemnaţi fără voia lor. De aceea ne străduim și depunem toate eforturile pentru a oferi o şansă multor copii condamnaţi de neputinţa reală a societății în care s-au născut.”

Ce puteți face pe această temă?

Direcționați 3.5% din impozitul pe venit către asociație – detalii aici: https://www.inimacopiilor.ro/ajuta/

Trimiteți un SMS cu textul LOVE la 8844 pentru a dona 2 euro lunar.