Rhein Vision

Organizația:

Rhein Vision este cel mai mare producător de lentile oftalmologice din România. Compania, înființată în 2012, a pornit la drum cu o singură linie de producție, dar și-a extins rapid capacitatea, astfel încât în luna mai 2017 a ajuns la instalarea celei de-a treia linii, cu tehnologie de ultimă generație. Fabrica poate procesa acum în medie 4000 de lentile pe zi. Această dinamică se datorează unei echipe tinere și capabile, condusă de pasiune și profesionalism, având deschidere la nou în toate domeniile, inclusiv în cel al tehnologiei.

Date despre companie:

 • Suprafața ocupată: peste 1500 mp
 • Număr de angajați: aprox. 200
 • Cifra de afaceri (2018): 56.078.218 lei

Localizare:

Ariceștii Rahtivani, jud. Prahova

Situația existentă:

Încă din faza de construcție a fabricii, începută în 2012, compania a fost conștientă de nevoia de a avea un partener pe zona IT. Infrastructura informatică a fost printre primele elemente luate în calcul în faza de proiectare. Soluțiile și serviciile IT vizate erau cele legate de prima linie de producție și de infrastructura administrativă din jurul ei.

Derulare

Colaborarea a început în 2012, atunci când Rhein Vision a căutat un partener pentru planificarea și implementarea infrastructurii IT a fabricii ce urma a fi construită. Pe lângă proximitate, care a constituit un avantaj, Netland a putut oferi echipamentele necesare, odată cu experiența și cunoștințele acumulate în alte proiecte asemănătoare.

În prima fază au fost colectate informațiile legate de viitoarea linie de producție și de capacitățile administrative aferente. Luând în calcul faptul că orice întrerupere a fluxului de producție ar fi implicat pierderi consistente, s-a acordat de la bun început atenție sporită proiectării infrastructurii IT ce deservește această linie, precum și alegerii echipamentelor componente. Acestea au fost achiziționate de la parteneri de renume, îndeplinind standarde înalte de calitate.

Pe măsură ce fabrica s-a dezvoltat, Netland Computers a acoperit diverse nevoi apărute pe partea de tehnologie. Un exemplu este dat de sistemele de coduri de bare, utilizate pentru urmărirea stadiului producției, identificarea materiilor prime și inventarierea produselor finite. Aceste soluții, constituite din cititoare, imprimante, plus tehnica de calcul aferentă, au fost instalate, de-a lungul celor 7 ani de colaborare, la fiecare linie de producție nou deschisă. Pentru asigurarea comunicării wireless a scannerelor mobile de coduri de bare au fost alese echipamente CISCO Enterprise, dată fiind importanța calității și stabilității acestei comunicări.

O astfel de colaborare este avantajoasă și prin prisma faptului că, Netland fiind permanent aproape pentru Rhein Vision, infrastructura IT a putut fi adaptată dinamic și eficient, pe măsura nevoilor determinate de creșterea organizației. Spre exemplu, în 2018, întrucât crescuse mult numărul de utilizatori, au fost schimbate toate serverele din rețeaua IT a companiei, crescându-se astfel puterea de calcul și capacitatea de stocare.

Pentru Netland, Rhein Vision este un client special. Pornind împreună încă de la momentul zero, al construirii fabricii, am putut adopta, de-a lungul timpului, acele soluții tehnice care, pe termen mediu și lung, s-au dovedit a fi cele mai rentabile pentru companie.

Soluții implementate:

 • Infrastructura de rețea
 • Securitate IT, servere, licențiere de volum (Windows server, SQL, etc.)
 • Soluții de virtualizare, soluții de backup
 • Suite Office 365
 • Sisteme coduri de bare – terminale, imprimante, consumabile

Beneficii obținute:

 • Capacitatea de a livra rapid și în siguranță soluții și servicii IT către angajați, parteneri și clienți prin intermediul infrastructurii IT
 • Reducerea costurilor prin lucrul în Cloud
 • Funcționalități multiple la nivel de stocare date, colaborare și administrare
 • Plus de mobilitate, simplificarea muncii prin soluțiile software de lucru colaborativ
 • Urmărirea cu ușurință a procesului de producție, reducerea întreruperilor
 • Flexibilitate și control, securitate și administrare simplificată a infrastructurii.

Parteneri în proiect:

Cisco, Microsoft, Fortinet, Lenovo, Zebra.

Perspective:

Extindere și update pentru infrastructura IT, în funcție de necesar și de dezvoltarea pe mai departe a companiei.

Website:

Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0