CODURI DE BARE – Servicii externalizate

Etichetele cu coduri de bare și sistemele aferente sunt cele mai răspândite soluții utilizate pentru identificarea materiilor prime, pieselor și subansamblelor, precum și pentru urmărirea proceselor de producție. Ele sunt folosite și în alte domenii, precum medicină, transporturi, învățământ sau comerț.

În producția industrială, tipărirea și aplicarea etichetelor se asigură, de cele mai multe ori, de către personalul propriu. Acești operatori au sarcina de a iniția și urmări implementarea procesului, de obicei la capătul liniilor de producție. O astfel de activitate se poate dovedi dificilă, complexă și potențial generatoare de erori.

Într-un studiu de caz recent, o mare companie de producție a calculat timpii pe care acești operatori îi alocă diverselor operațiuni care țin de tipărirea etichetelor de coduri de bare. Studiul a ajuns la concluzia că este mult mai rentabilă externalizarea acestor servicii către companii specializate. Costurile sunt astfel diminuate datorită defragmentării proceselor, economiei de scară, eliminării întreruperilor, alegerii variantelor cu maximă eficiență, precum și datorită know-how-ului și experienței factorilor implicați în proces. În plus, se elimină costurile care țin de achiziția și întreținerea echipamentelor de tipărire.

Există și alte situații în care se pot face economii apelând la o firmă specializată în tipărirea de etichete de coduri de bare. De exemplu, la companii care au nevoie de etichete în serii mici sau în multiple variante dimensionale, context în care nu se justifică achiziția unei imprimante specializate. În alte cazuri, este nevoie de utilizarea unor etichete speciale (care pot rezista la intemperii, de exemplu) și pentru care e nevoie de know-how în alegere și aplicare. Sunt și situații în care tipărirea etichetelor are nevoie de supraveghere permanentă, pentru a nu se ajunge la rebuturi – ex. la tipărirea etichetelor speciale sau a celor de mici dimensiuni.

Pentru factorii de decizie din companiile care tipăresc și utilizează etichete cu coduri de bare, calculul rentabilității acestui proces poate dezvălui potențiale economii dacă se apelează la varianta externalizată. Această variantă este oferită de Netland Computers, la prețuri competitive, cu echipamente proprii.

VREI SĂ AFLI MAI MULTE?

Te putem ajuta să găsești o soluție inteligentă, potrivită cerințelor tale. Pentru a susține, însă, această afirmație, trebuie mai întâi să ne cunoaștem. Așadar,

CONTACTEAZĂ-NE

Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0