FIEdu 2019

Săptămâna trecută am participat din nou la Festivalul Internațional de Educație FIEdu, un concept unic în România și Europa de Est, care s-a desfășurat pe 21 și 22 septembrie 2019 în Ploiești. Este un eveniment non-profit, creativ și accesibil, care încurajează colaborarea la nivel național și internațional, colaborare prin care cele mai recente cercetări și cele mai bune practici educaționale din lume devin accesibile publicului român, pentru a fi implementate în școli în beneficiul copiilor și al întregii societăți.

FIEdu 2019 a adus anul acesta experți educaționali care provin din Finlanda, Irlanda de Nord, Elveția și Ungaria, precum și importanți actori din educația românească: factori de decizie, lideri de școli, academicieni, profesori, părinți și copii.

Participanții la festival au luat parte la prezentări și discuții inspirate, ateliere practice, sesiuni de networking și spectacole. Netland Computers a prezentat, în acest cadru, instrumente digitale pentru educație – table și monitoare interactive de la Newline, videoproiectoare, software educațional (mozaBook) și soluții Microsoft în învățământ – pe care le-a expus în cadrul unui stand central, din Sala Coloanelor, în Palatul Culturii Ploiești.

Softul educațional mozaBook, pe care-l distribuim în România în calitate de partener al companiei producătoare Mozaik Education, a fost prezentat pe larg în cadrul unui workshop susținut sâmbătă 21.09.19 de către prof. Adrian Mehedinți, în Sala Unirii din Palatul Culturii.

Am constatat cu bucurie un interes crescut pentru noile instrumente digitale pentru educație din partea cadrelor didactice, a copiilor, dar și a factorilor responsabili din diverse instituții de învățământ. Motiv pentru care suntem determinați să jucăm în continuare un rol serios în această industrie, asistând profesorii care sunt deschiși să abordeze soluții moderne în procesul educațional.

Tocmai în această idee, cu ocazia FIEdu 2019 oferim tuturor celor interesați posibilitatea de a utiliza gratuit software-ul mozaBook până la data de 16 decembrie 2019. Tot ce trebuie să faceți este să ne contactați pe acest subiect și vă vom trimite codul de licență care vă oferă acces la resursele mozaBook, printre care biblioteca media (cu peste 1200 de simulări și animații 3D), laboratoare virtuale, manuale, jocuri și teste online.