Jungheinrich

Organizația:

Grupul Jungheinrich AG cu sediul în Hamburg este lider mondial în furnizarea de soluții în toate aspectele și domeniile logisticii in-house. Are peste 19.800 de angajați în 42 de țări și oferă o gamă completă de produse, de la utilaje convenționale de transport în incintă până la sisteme logistice automatizate cu soluții software inteligente, care interconectează echipamente, sisteme și procese pentru cea mai ridicată capacitate de transfer și cel mai eficient flux de mărfuri.

Jungheinrich România este parte a grupului Jungheinrich AG și deține locații  în Ploiești West Park – Ariceștii Rahtivani, Gilău (Cluj) și Brașov (Business Services Center).

Date despre companie (2022):

Situația existentă:

În septembrie 2022, Jungheinrich România și-a mutat sediul în Ploiești West Park (PWP) iar pentru noua locație a avut nevoie de proiectarea, instalarea și punerea în funcțiune a unei infrastructuri IT care să asigure desfășurarea activității operaționale în cele mai bune condiții.

Derulare:

Colaborarea a început în cursul anului 2021, după ce Netland a devenit partener pentru servicii IT în urma unui proces elaborat se selecție și confirmare a cerințelor, inițiat de Jungheinrich România. Proximitatea a constituit un avantaj, Netland putând astfel oferi, pe lângă echipamentele necesare, continuitate în servicii precum și, la nevoie, rapiditate în intervenții.

Etapa inițială a colaborării a implicat analiza nevoilor și colectarea de informații legate de spațiile de lucru (producție/reparații, birouri, showroom) și de cerințele IT specifice pentru fiecare zonă. A urmat proiectarea infrastructurii IT pentru a deservi optim toate procesele implicate. Este vorba despre cablare structurată pentru rețele de voce și date, control acces și supraveghere video, într-o infrastructură cu peste 200 de porturi de rețea.

Provocările din timpul proiectului au venit și din necesitatea coordonării lucrărilor de cablare cu cele de construcție, acestea fiind necesar să se desfășoare în paralel. Astfel, a fost nevoie de un efort suplimentar pentru ca echipa Netland să fie prezentă la fiecare moment cheie și să deruleze lucrările în intervalele de timp alocate astfel încât să se încadreze în ansamblul desfășurării proiectului, care a durat mai multe luni.

Luând în calcul mărimea proiectului, prin prisma întinderii spațiilor ce urmau a fi deservite și a volumului ridicat de lucru, Netland Computers a detașat o echipă consistentă de specialiști pentru a acorda atenția necesară tuturor detaliilor, de la camera serverului până la cel mai îndepărtat punct de acces și control. Prin montarea corectă, ordonată și eficientă a cablurilor, conectorilor și echipamentelor aferente au fost asigurate, în cazul viitoarelor extinderi, reducea timpilor de instalare și scăderea șanselor de erori umane sau defecte, toate cu influență pozitivă în economia de resurse, timp și bani.

Colaborarea s-a extins prin instalarea de echipamente de control acces și supraveghere video și la sediul Jungheinrich din Brașov Business Services Center. Netland Computers a asigurat totodată, pentru toate sediile companiei în România, echipamentele necesare infrastructurii IT (ex. calculatoare portabile și monitoare) conform standardelor cerute de Jungheinrich AG.

Soluții implementate.

 • Cablare structurată: fibră optică, FTP CAT 6A, AP-uri, echipamente wireless
 • Control acces: yale uși, carduri, cititoare, centrale control acces
 • Supraveghere video: camere IP, NVR.

Beneficii:

 • infrastructură IT stabilă și eficientă, conformă cu cerințele
 • economie pe termen mediu și lung
 • supravegherea eficientă a tuturor punctelor desemnate
 • camera serverului dezvoltată la cele mai înalte standarde
 • securitate IT de grad înalt
 • flexibilitate și control, administrare simplificată a infrastructurii.

Parteneri în proiect:

 • CISCO
 • Corning
 • APC
 • Hikvision
 • Dell
 • HP

Perspective:

Jungheinrich România și Netland Computers vor colabora în continuare pentru asigurarea mentenanței, suportului tehnic și a eventualelor intervenții service pentru toate echipamentele instalate, dar și pentru viitoare procese de upgrade sau extindere. Ne bucurăm pentru faptul că suntem prezenți pe lista colaboratorilor Jungheinrich în România și suntem siguri că ne vom ridica și în continuare la înălțimea standardelor cerute de compania germană.

Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0