Spre o nouă eră în educație, prin tehnologie

În calitate de jucător important pe piața tehnologiei informației în județul Prahova, Netland Computers dorește să-și aducă aportul la creșterea nivelului educației, prin instrumentele digitale pe care le pune la dispoziția instituțiilor de învățământ. În această idee, asistăm profesorii deschiși să abordeze soluții moderne în procesul educațional.

Astfel, am sărbătorit Moș Nicolae într-un mod mai puțin convențional. Joi, 6 decembrie 2018, am fost alături de dl. profesor Adrian Mehedinți, care a susținut o prezentare intitulată ”Instrumente digitale de predare și integrarea lor în procesul educațional” în sala mare de la Casa Corpului Didactic a județului Prahova. Activitatea metodico-științifică s-a adresat tuturor cadrelor didactice deschise spre abordări noi în procesul educațional, celor care au înțeles că munca profesorilor poate fi înlesnită și catalizată de astfel de instrumente.

Alegerea domnului Mehedinți a fost produsul mozaBook Classroom, un instrument pe care acesta îl utilizează în mod curent în activitatea didactică. MozaBook este o soluție software care completează și optimizează procesul educațional prin simulări, animații 3D, prezentări, manuale și teste care pot fi derulate online. Elevii înțeleg astfel mai ușor fenomenele, noțiunile sau diversele procese, iar materia, indiferent că vorbim de matematică, fizică, chimie, istorie, geografie sau biologie,  devine mai atractivă și mai ușor de înțeles. Aplicațiile integrate dezvoltă competențele elevilor, aceștia putând apela la diverse instrumente, inclusiv la laboratoare virtuale.

Prezentarea s-a realizat pe un monitor interactiv Newline, instrument care accelerează procesul de predare și asigură o experiență captivantă atât profesorilor cât și elevilor. Ecranul multi-touch oferă interactivitate și facilități complexe, de la controlul diverselor comenzi până la introducerea de texte, desene manuale sau construcții grafice.

Evenimentul a avut parte de interactivitate susținută, profesorii arătându-și interesul în aceste instrumente moderne de predare. Un subiect abordat a fost faptul că generațiile tinere sunt orientate spre digital, iar o mare parte din activitatea lor zilnică se desfășoară oricum în astfel de medii. Educația urmează în mod firesc această tendință, de aceea este de așteptat ca în anii care vin importanța tehnologiei în sala de clasă să crească exponențial.

Concluzia întâlnirii? Cei care vor adopta aceste instrumente cât mai curând vor crește atractivitatea și eficiența procesului educațional, cu rezultate directe în performanța elevilor. De aceea, Netland Computers este alături de cadrele didactice, pentru a facilita trecerea către această nouă etapă în educație.