Swisspor

Organizația:

swisspor este o companie elvețiană cu o experiență de peste 50 ani în domeniul izolațiilor. Compania și-a extins prezența pe mai multe piețe europene, desfășurându-și activitatea în 17 fabrici din Elveția și Europa. Prezent pe piața românească din 1998, swisspor este unul dintre cei mai importanți furnizori de produse și sisteme de termo, fono și hidroizolații, respectând standardele europene din domeniu.

Date despre companie:

 • Număr de angajați: 49
 • Cifra de afaceri (2020): 8.200.000 euro

Localizare: Com. Berceni, Șos.de centură Ploiești Est Nr.1 și Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3

Situația existentă la preluare:

Colaborarea între swisspor și Netland Computers a început în anul 2008, atunci când în companie a fost semnalată nevoia unui suport IT profesionist, pentru a rezolva problemele existente și a dezvolta în continuare infrastructura IT în mod eficient și fiabil.

Derulare:

Netland Computers a fost solicitat, de la început, pentru a acoperi întregul spectru de servicii IT, de la proiectarea, instalarea și configurarea unor soluții de infrastructură și până la întreținere și suport tehnic. De-a lungul timpului, Netland a fost prezent la fiecare extindere a spațiilor ocupate odată cu creșterea capacității de producție, iar colaborarea de lungă durată a dus la o bună cunoaștere a situațiilor specifice și la posibilitatea de a veni cu soluțiile optime, adaptate fiecărui caz în parte. A fost implementată, de fiecare dată, tehnologia care, pe termen mediu și lung, s-a dovedit a fi cea mai rentabilă.

De la începutul colaborării au fost livrate peste 1.500 de ore de mentenanță predictivă, preventivă și corectivă, pentru a asigura funcționarea neîntreruptă a echipamentelor IT. Pentru swisspor, orice dificultate apărută în infrastructura IT poate afecta major activitatea și profitul companiei, prin întreruperea liniilor de producție. De aceea, funcționarea sigură și răspunsul rapid în intervenții au constituit indicii de performanță la care s-a raportat întreaga colaborare.

Pe perioada pandemiei COVID Netland Computers a asigurat adaptarea la noua situație, prin instalarea de tehnologie care a contribuit la păstrarea productivității și a capacității de comunicare și colaborare. Au fost livrate, instalate și configurate echipamente noi, precum laptopuri, AP-uri și terminale de lucru, asigurându-se mobilitatea și securitatea în contextul lucrului la distanță.

Soluții și echipamente preluate sau instalate: echipamente de rețea / infrastructură, terminale, servere, routere, modemuri, AP-uri, cablare structurată pe zona de producție, echipamente wireless, multifuncționale, virtualizare, securitate IT, soluții cloud și aplicații pentru colaborare și productivitate, servicii de mentenanță.

Parteneri în proiect:

 • Lenovo – servere
 • Cisco – echipamente pasive de rețea
 • Synology – echipamente pentru backup
 • Microsoft 365 și sisteme de operare
 • Bitdefender – soft securitate IT
 • Fortinet – echipamente securitate IT
 • Xerox – imprimante și multifuncționale

Beneficii obținute:

 • Infrastructură IT modernă, stabilă și fiabilă, cu un uptime de 99,98%
 • Reducerea costurilor de investiție în infrastructură datorită mentenanței preventive
 • Urmărirea cu acuratețe și controlul proceselor de producție
 • Conexiune optimă între cele două capacități de producție ale companiei (Berceni și Cluj)
 • Continuitatea activității, lucrul colaborativ în condiții de siguranță în perioada pandemiei.

Perspective: La nivelul grupului swisspor se va implementa în perioada 2022 – 2024 o nouă infrastructură IT, bazată pe servere și routere Fortigate. Netland va fi partenerul român în acest proiect și va asigura partea de hardware și rețelistică, precum și implementarea unei game largi de aplicații Microsoft. Infrastructura va asigura și funcționarea unui ERP modern, pentru care este necesară o comunicare ireproșabilă cu serverele companiei din Elveția.

Website: http://www.swisspor.ro/

Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0