Școala Spectrum Ploiești

Organizația:

Școala Gimnazială Internațională Spectrum Ploiești face parte din grupul de Instituții de Învățământ Lumina, în care se regăsesc liceele ICHB și ICHC, precum și școlile Spectrum din București, Constanța, Iași, Cluj. Spectrum Ploiești este un centru de educație în sistem privat, oferind o alternativă nouă și modernă la instituțiile de stat, prin prisma experienței, calității și seriozității în abordarea procesului de pregătire școlară. Clasele primare și cele gimnaziale beneficiază de o bază materială modernă, cadre didactice cu experiență și urmează o programă extinsă pe o arie largă de discipline.

Date despre instituția de învățământ:

  • Anul înființării / acreditării:  2010 / 2017
  • Număr de elevi: 152
  • Număr de clase: 10
  • Număr de profesori și angajați:  27 / 38

Localizare:

Strada Înfrățirii nr. 4, Ploiești, jud. Prahova

Situația existentă:

În baza materială a școlii de găseau două table interactive (una la ciclul primar, alta la cel gimnazial), folosite pentru desfășurarea anumitor lecții care puteau valorifica facilitățile oferite de acest tip de instrument. Pe măsură ce s-a mărit numărul elevilor și, implicit, numărul de clase (cu un număr maxim de 18 elevi pe clasă) s-a făcut simțită nevoia achiziționării de noi table interactive.

Domeniul instrumentelor digitale pentru educație a evoluat între timp, însă, la un nou nivel – cel al monitoarelor interactive, care oferă o experiență superioară și un set complex de facilități în utilizare.

Derulare:

În prima etapă, Școala Internațională Spectrum Ploiești a achiziționat un monitor interactiv Newline cu diagonala de 65 inch și multi-touch în 10 puncte. Odată ce elevii și profesorii au început să lucreze cu acest monitor, rezultatele au fost imediate, iar conducerea școlii a decis achiziționarea unui număr total de 7 display-uri interactive, dotând astfel o mare parte dintre laboratoare și sălile de clasă.

”Reacția elevilor a fost extraordinară. Nu ne-am așteptat ca ei să se implice atât de mult în valorificarea facilităților oferite de aceste monitoare. Dat fiind faptul că sunt copiii erei digitale, au luat-o înaintea dascălilor, pentru că li s-a părut mult mai firesc să desfășoare lecțiile în acest mod. Suntem acum la faza instruirii profesorilor, care și-au dat seama cât de mult le ușurează munca astfel de instrumente moderne” a declarat dl. Çakar Fehmi, managerul școlii Spectrum Ploiești.

Pe această infrastructură hardware au fost instalate și soluții software corespunzătoare, pentru a pune în valoare toate facilitățile oferite. Este vorba de achiziționarea de licențe mozaBook care completează instrumentele uzuale ale procesului educațional prin simulări, animații 3D, prezentări, manuale și teste derulate online. Elevii școlii au fost atrași de faptul că prin aceste informații înțeleg mai ușor fenomenele sau procesele prezentate, iar profesorii au putut valorifica diversele facilități, inclusiv laboratoarele virtuale.

În etapa a 2-a au fost achiziționate 52 de licențe mozaBook pentru copii, aceștia având acum acces individual, de pe dispozitivul propriu (tabletă sau calculator), în clasă sau de acasă, la peste 1000 de animații 3D interactive, fișiere audio, tutoriale video, dar și la lecțiile predate în clasă. Profesorii le pot trimite astfel fișe de lucru, teme sau teste personalizate, pe care elevii le rezolvă online. Se poate urmări astfel, permanent, evoluția copiilor și se pot oferi rapoarte cu activitatea lor.

În colaborare cu Netland Computers, Școala Gimnazială Internațională Spectrum Ploiești a confirmat, prin dotarea cu aceste instrumente moderne de predare, că este o instituție de învățământ atentă la evoluția către o lume digitală și că păstrează un standard înalt în procesul educațional. Este de așteptat ca în următorii ani proiectul să fie continuat, acordând astfel importanța cuvenită tehnologiei în sala de clasă.

Soluții implementate:

  • 7 monitoare interactive Newline
  • Licențe mozaBook Classroom pentru profesori
  • Licențe mozaWeb Premium Pack pentru elevi

Beneficii obținute:

  • Îmbunătățirea procesului educațional prin simulări, animații 3D, prezentări, manuale și teste derulate online
  • Ușurarea muncii profesorilor, creșterea atractivității materiei și, implicit, a atenției și implicării din partea elevilor
  • Evidențierea și urmărirea cu ușurință a activității profesorilor și elevilor.

Website:

http://spectrumploiesti.ro/

Coș cumpărături0
Nu există produse în coș!
0